Полуграмотна „баровка” мами полицаи,иска да изведе незаконно през „Маказа” малолетно момиченце

Полуграмотна „баровка”, мами полицаи и  иска да изведе незаконно през ГКПП „Маказа” малолетно момиченце.Районният съд в Момчилград призна А.А.С. за виновна,че с „Мерцедес”-а си на 7 април т.г. се е опитала да преведе през граничния пункт малолетната София Георгиева Стефанова,като съзнателно е използвала неистински частен документ-декларация за съгласие на родител за пътуване в чужбина на малолетно дете,издадена от името на Георги Солаков Стефанов.

С постановление за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание прокурор от Районна прокуратура - Момчилград е предложил обвиняемата да бъде освободена от наказателна отговорност с налагане на административно наказание по реда на чл.78а от НК. В съдебно заседание представителят на РП-Момчилград намира обвинението за доказано, а обвиняемата за виновна по същото. Счита, че са налице условията за освобождаване от наказателна отговорност на обвиняемият и налагане на административно наказание, като пледира за наказание глоба към минималния размер на предвиденото в закона. В съдебно заседание обвиняемата не се явява, като на досъдебното производство признава стореното и съжалява.

При определяне на наказанието, което следва да се наложи на обвиняемата съдът прецени следното: обществената опасност на деянието е завишена, обществената опасност на обвиняемия е ниска, с оглед чистото му съдебно минало; наличието на смекчаващи отговорността обстоятелства - добрите характеристични данни и изразена самокритичност към извършеното заявено на досъдебното производство. С оглед гореизложеното съдът счита, че на обвиняемата следва да бъде определено наказание при баланс на смекчаващите и отегчаващите отговорността му обстоятелства, а именно: административно наказание глоба в размер на 1000/ хиляда / лева.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини