Златаровци демонстрираха умения в туризма,показват класа в „Албена”

     От 10. VІІ. до 21. VІІІ. над 60 възпитаници на ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”  гр. Кърджали проведоха  производствената си практика в един от най- реномираните курортни комплекси на Българското Черноморие- Албена. За младите златаровци това бе първото практическо обучение в реална работна среда. За по- големите обаче тази практика е още една стъпка в професионалното  им израстване след проведените обучения  през миналото лято  в Малта и Италия.

Производствената практика в реална работна среда усъвършенства  професионалните умения  и компетенции на учениците. Благодарение на наставниците  от партниращите организации  златаровци  трупаха  опит в приготвянето  на кулинарни, хлебни  и сладкарски  изделия.

В търговската зала  учениците  обслужваха туристите  по метода „ Ол инклузив” и блок маса. Контактът  им с хора от различни националности  допринесе за усъвършенстване  на езиковите им компетентности. Много бързо бе преодоляна и бариерата между стажантите и работодателите партньори.

Неизменената усмивка, изрядният външен вид, безупречната дисциплина и професионалната подготовка на златаровци впечатлиха както туристите, така техните преки наставници.

В знак на благодарност  ръководството  на КК „ Албена” АД подари на всички стажанти един вълнуващ ден в аквапарка на комплекса, а много от практикантите получиха предложения за работа през следващото лято.

По време на своята практика златаровци не само работеха. През свободното  си време те имаха възможност да релаксират на морския бряг, да си правят пешеходни турове до близки дестинации- Кранево и  Златни пясъци, да спортуват, да се разхождат, да се забавляват.

Заредени с много положителни емоции учениците на ПГ по туризъм „ Проф. д-р Асен Златаров” гр. Кърджали са готови да посрещнат предизвикателствата на новата учебна година.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини