Български IQ игри тренират мозъка

Българското гейм студио Fractal Games има амбиции да добави стойност към класическото разбиране на мобилните игри само и единствено като начин на забавление.

Страстта към програмирането, математиката и логическите задачи, помага на момчетата от Fractal Games да разработят HTML5 уеб и мобилна платформа за IQ игри, които тренират мозъка и подобряват аналитичните и когнитивни умения на играчите.

Игрите са базирани на основните теории в математиката и на някои математически дисциплини като логика, теория на числата и т.н. Благодарение на лесната си интеграция, платформата е предназначена да предоставя ежедневно игрово съдържание за онлайн издания, фейсбук страници и Android/iOS приложения.

Зад идеята стои т.нар. Daily Challenge (Дневно предизвикателство) – разнообразни комбинации от логически пъзел игри, генерирани ежедневно и на произволен принцип.

След първата игра Slide – Numbers Brain Training (уеб/Android/iOS), която предизвика значителен интерес сред медиите и геймърите у нас и в чужбина, усърдната работа на момчетата в екипа се увенчава с официалния рилийз на нова поредица от игри, част от платформата, сред които: 2048 Slide, 2048 Blocks, 2048 Classical, 2048 Roman, 2048 Ultimate Blocks, 2048 Fibonacci, The Colour Game.

Освен в уеб вариант, игрите са налични безплатно и в Google Plaу. Предстоят и iOS версии, съобщиха от разработчика. Игрите се отличават с модерен и чист дизайн, интуитивен интерфейс и интересен геймплей. Разработени са за всички, които обичат пъзелите, тактиката и математическите задачи.

свен извор на забавление, игрите са тест за логическите и аналитични умения на всеки от нас. Oсигурявайки ежедневна доза тренировка за мозъка, те са направени и във вариант „пейзаж” за опитамална визуализация на таблет. Точките и прогреса на играчите се запазват.

Разновидностите на „2048” комбинират пъзел и тетрис елементи, като всяка игра крие различно предизвикателство – включени са само четни (2048 Classical), четни и нечетни числа (2048 Fibonacci) или римски цифри (2048 Roman), които правят геймплеят по-труден и динамичен.

The Colour Game сама по себе си поставя на изпитание зрителните възприятия на играчите и тества способността им да разпознават съвсем финото нюансиране на цветовете – една наистина добра тренировка за очите.

Игрите са достъпни за изтегляне от онлайн каталога Google Play. Разработчиците от Fractal Games продължават работата си по подобряване на платформата и обогатяване на колекцията от игри с още интересн вариации на тетрис и судоку.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини