Още по-странна извънземна свръхструктура около Звездата на Таби?

Космосът е пленителен, а нещата страват все по-интригуващи. Някои астрономи вярват, че е възможно извънземни технологии да извличат енергия от отдалечени звезди.

Звездата KIC 8462852, известна още и като Звездата на Таби, се отличава със странно поведение. Тя трепти и избледнява по начин, които учените за момента не успяват да обяснат.

Изображения на звездата направени от телескопа Кеплер, сочат, че светимостта им понякога спада с 20%, а общата светимост бележи спад с 4%.

Учените са изненадени от темпото, с което звездата избледнява.

Звездта на Таби обаче не е ново явление. За пръв път то е наблюдавано през 19-ти век. Други учени също са се опитвали да разгадаятСледваща космическата мистерия. Според изследване на държавния университет на Луизиана, проведено в началото на 2016, звездата е избледняла с 19% за 100 години.

Вече се появи теория, че трептенето и избледняването може да се дължат на съществуването на извънземна свръхструктура.

Други вярват, че отломки от планета може би блокират звездата, а според трети трептеното е резултат от бързото върнете на звезда с неправилна форма.

По подобие на много други неща в космоса, въпросът остава мистерия. Но доказателствата стават все по-странни и по-странни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини