Бар откри хитър начин да забрани употребата на мобилни телефони

Всички знаем, че младите хора днес са като залепени за телефоните си и личен контакт с тях се осъществява трудно. Разбира се децата на новото хилядолетие не са единствените привързани към мобилните си устройства. Английски бар реши да сложи край на това явление.

Gin Tub е кръчма в Съсекс, Великобритания с уникална характеристика: Фарадеев кафез, който успешно блокира мобилните услуги. Устройството се състои от мрежа изработена от медна жица и ламарина, които заграждат определено пространство, отблъсквайки невидимите електромагнитни полета. Това е удобен и законен начин, посетителите на заведението да бъдат накарани да обръщат повече внимание един на друг.

Налагането на контрол върху употребата на мобилни телефони става все по-често явление, особено в музикалния свят. За Стив Тейлър, собственик на кръчмата, който изкарва прехраната си като сближава хората, мобилните телефони отвличат вниманието от истинската причина клиентите да посещават заведението.

Разбира се, много от нас се взират в телефоните си, за да избягат от хората, но това е нещо, което на теория ние определяме и контролираме. Клиентите на Gin Tub харесват промяната.

Тейлър добавя: “Мисля, че засегнах оголен нерв. Обществото е свикнало с хората, взиращи се в телефоните си в барове и други места, на които подобно поведение е социално неприемливо.”

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини