Петте държави с най-висока репутация в света

Мнението ни за дадено място често е по-важно от фактите за него. Институт направи проучване за репутацията на държавите на база 16 фактора, включително дали те са безопасни за посещение, какво е местното население, ефективни ли са политиките на правителството. Представяме ви Топ 5 за 2016 г. на държавите според тяхната репутация.

Швеция

Най-спокойната в света, красива и с приветлив народ. Държавата е уникална в Западна Европа - пощадена в голяма степен по време на Втората световна война и след това остава неутрална.

Британецът д-р Ърнест Адамс споделя, че шведите са много доволни от независимия си статут. В същото време, държавата е една от най-приветливо приемащите бежанците. Според него това е добродетел, култивирана от години - по време на Втората световна война шведите са спасили почти всички евреи от Дания. В Швеция английският език е говорим почти навсякъде.

Когато прекарат малко повече време в Швеция, чужденците разбират, че местните хора обичат да пазят личния си живот далеч от чуждите очи, споделя Кат Тригаржки.

Забавленията и луксът там са скъпо удоволствие, затова хората предпочитат да си готвят вкъщи и да пестят от разходите за кола, като използват градския транспорт.

Канада

Канадците са много позитивни по отношение на страната си и към положителното отношение на правителството към бежанците.

Канадецът Джереми Арнолд споделя, че в страната му има обществена загриженост към тези, които са преживели толкова много и че те трябва да могат да създадат начина на живот, който заслужават.

Канада е и една от най-безопасните страни в света, което не означава, че там няма проблеми. Има престъпност, но и силна защита, както и здрави морални ценности, отбелязва Арнолд.

Почти всички канадски жители живеят в градовете близо до границата със САЩ, което улеснява и американците. Ванкувър и Торонто са любимите дестинации на чужденците. И докато тези два града са по-скъпи, в останалата част от Канада човек може да си позволи да живее и по-евтино, отколкото в други развити държави.

Швейцария

Джейсън Ли, който е живял в Швейцария три години, разказва, че красотата на държавата е въпрос на късмет, но дружелюбните хора и напредващата политика са факторът, на който се дължи богатството и културата на Швейцария.

Ли споделя,че държавата има дългогодишна традиция по отношение на гостоприемството, появила се още от времето на Томас Кук.

Повечето чужденци са привлечени от Женева, Базел и Цюрих и въпреки че Цюрих е смятан за най-скъпото място за живот в света, получаващите швейцарска заплата могат да си позволят да живеят добре там.

Австралия

Тя е предпочитана заради високото ниво на сигурност и спокойствие.

Жител на Мелбърн споделя, че в Австралия са забранени огнестрелните оръжия още от десетилетия, което свежда до минимум заплахата от престрелки. Той още казва, че в Мелбърн хората могат спокойно да се разхождат из улиците по всяко време на денонощието.

Мелбърн е класиран като един от най-комфортните за живот градове в света, най-вече заради уредената линия на градски транспорт, която покрива целия град и много от предградията. Икономическият център Сидни и семейният град Пърт, също привличат много чужденци.

Норвегия

Спокойна и живописна, Норвегия е повече от достойна за репутацията си.

Австрийката Барбара Швендтер споделя, че в Норвегия хората са добри, има полово равенство навсякъде, а живописният пейзаж наистина спира дъха.

Норвегия е и богата държава, която инвестира в спестовни фондове за следващите поколения.

Чужденците също са добре приети. Няма разлика в отношението към местните и към чужденците. Повечето от местните жители живеят в Осло, в чийто център се организират повечето интересни събития.

Без значение къде живеят обаче, норвежците обичат да прекарват много време на свеж въздух. Нивото на активност на населението е много високо.

Швендтер споделя, че докато в други държави човек може да излиза на ресторант по няколко пъти на седмица, същият начин на живот би бил твърде скъп в Норвегия. Хората обичат да си намират занимания за по-малко пари, като например спортуват или се любуват на природата.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини