Турчинът, убил семейство мотористи, е изчезнал след "домашен арест"

Софийският апелативен съд ще гледа днес мярката за неотклонение на турския гражданин Фарук Бекташ, който причини смъртта на семейство мотористи край Драгоман. Той обаче вече е изчезнал, след като на първа инстанция бе пуснат под домашен арест. 

В момента турският гражданин се издирва, заяви началникът на Пето районно управление в София Николай Василев, съобщи бТВ. 

Въпреки причинената смърт на пътя по негова вина, Софийски окръжен съд пусна 60-годишния пенсионер под домашен арест. 

Инцидентът стана на рано сутринта на 24 юли, 53-годишният Бойко Бойков и съпругата му Таня Бойкова пътуват с мотор, за да отидат на гости на сина си в Австрия. Край Драгоман турският гражданин ги помита с мерцедеса си, след като заспал на волана и навлязъл в насрещното платно. Бойкови загиват на място, моторът им е разцепен на две, спирачен път на автомобила няма. 

Адвокатите на Бекташ представиха в съдебната зала договор за наем на адрес във Враждебна, заради чистото си съдебно минало той получи мярка "домашен адрес". Мярката предизвика недоволство сред приятелите на загиналите и мото общността у нас, след този инцидент загинаха още няколко мотористи, заради безотговорни шофьори. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини