Кой крие събора и гласа на опозицията, г-н Борисов, пита Корнелия Нинова

БСП сезира Прокуратурата за саботажа с проваления сигнал при прякото излъчване на събора в Бузлуджа.

Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова на специален брифинг веднага след приключването на събирането на социалистите. Тя настоя Прокуратурата да даде отговор на въпроса кой е авторът на саботажа.

Вече е подаден сигнал до Главна прокуратура както от страна на БСП, така и от страна на телевизията, с която партията е сключила договор.

Корнелия Нинова обясни случилото се вчера.

Прякото излъчване е било предвидено да започне от 11 часа. От 10.30 до 11 часа телевизията е излъчвала нормално и без проблем всичко, което се е случвало на Бузлуджа. Точно в 11.00 сигналът е прекъснал
От БСП е направено всичко възможно прякото предаване да бъдепрехвърлено на друга телевизия, но и там 5 – 10 минути след започване на излъчването сигналът прекъснал.

 „Видяхме се принудени да използваме сателита на БНТ, 10 минути след като те започнаха, беше изключена и сателитната връзка на БНТ”, посочи Корнелия Нинова.

„Смятаме, че това беше саботаж на националния събор на БСП и на левицата. Не знаем кой е, очакваме прокуратурата да направи своето разследване, но допускаме, че това не може да бъде направено от случайни хора”, заяви Нинова. По думите й това може да бъде направено само от хора с достатъчно възможности в държавата.

Лидерът на левицата определи случилото се като тежка цензура срещу опозицията и като посегателство срещу свободата на словото.

Г-н Борисов, обръщам се към него, защото не знам кой в прокуратурата ще каже, но само хора с много силна позиция и власт могат да направят такова нещо. Ако сте вие, това е недопустимо – да посегнете на свободата на излъчване на опозицията и показва само едно притеснение от това, което щеше да се види на Бузлуджа”, заяви Нинова.

Тя благодари на всички 55 хиляди души, дошли на събора, както и на всички служби, ангажирани за нормалното му протичане.

"Искаме прокуратурата да каже какво стана и кой се опита да скрие събора и гласа на опозицията", категорична бе Нинова.

Според нея очевидно БСП е по-силна след събора и това се показва от последните резултатите от проведените социологически проучвания. 
Според лидера на левицата съборът на Бузлуджа е показал тази нова вълна и енергията на партията от присъствието на много млади хора.

На въпрос какви шансове има кандидатът на лявото, ако той не бъде изявен лидер, Нинова заяви: „Поела съм партията преди два месеца с ангажимент, че ще я изведа до победа на парламентарни избори - имам да свърша тази работа и президентските избори няма да бъдат кандидатурата на БСП . 
Смятам, че общата кандидатура на левицата ще има много голям шанс. Балотаж със сигурност и борба за победа на втори тур”, заяви Нинова, след като препотвърди ангажимента си към волята на партията – да има обща лява кандидатура.

Очаква се тя да бъде официално обявена на 14 август.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    За
    запознат
    2 0
    22:22, 31 юли 2016
    На крива ракета космоса и пречи .Да каже що пари опотрошиха покрай този събор пътни храна на тези възрастни хора да бяха ги дали за болни деца
  • 2
    I
    i
    0 0
    20:11, 1 авг 2016
    Кой го интересува за болните деца -те искат власта която ще им донесе облаги ----чужбина воайажи лов мадами пари вили апартаменти и много мноооооого други екстри Белята е там че ей тия ХИЛЯДИ ГЛУПАЦИ от снимката им вярват и плащат членски вноса нямат пари за хляб и кисело мляко Повечето от тях я карат на ФОТОСИНТЕЗА и АКУМУЛАТОР
Последни новини