„ Теклас” с научно- изследователски център в Кърджали,не спира да се разраства

    Турският холдинг „Теклас” реши да изгради научно-изследователски център в Кърджали.Столицата на Източните Родопи е предпочетена пред София и Белград.Първоначално в центъра ще работят 60 научни работници и специалисти,но намеренията са броят им да достигне 100.Това съобщи за Кърджали бг вести представителят на собственикът на холдинга Георги Георгиев.

    Той сподели,че научно-изследователската дейност  е изключително необходима, предвид големият брой поръчки и развитието на компанията.

    Георгиев разкри и останалата част от плановете на „Теклас” за Кърджали.В момента холдинга преговаря с общината за закупуване на терен и получаване на строително разрешително  в зоната на останалите три фабрики.Там на площ от 500 кв.м.ще се изгради научно- изследователския център.Работи се върху процедура по ПУП за изграждане на административна сграда на 3 етажа с площ от 1500 кв.м.

    В по-далечна перспектива се планира и четвърти завод.До края на годината работещите в „Теклас-България” трябва да достигнат от 1800 до 2000 души.До 4 години броят им ще нарасне на 2500 работници,планират от холдинга.

     В момента за заводите на „Теклас България” се извозват работници от цяла Кърджалийска област,и три общини на Хасковска област-Хасково,Стамболово и Минерални бани.

    За развитие на социалната програма на „Теклас-България”също се преговаря за общински терени.Ще се разгърне комплекс за целогодишен отдих на работниците и техните семейства.Ще се изградят два басейна,тенис-кортове,волейболно игрище.До тях ще има барчета,около тях зелени площи.Планира се строителството да започне догодина след получаване на съответното строително разрешение от общината.

    Георги Георгиев подчерта сериозната социална програма на холдинга.Той припомни,че в момента работниците са добре платени и получават заплатите си редовно.

     Холдинг „Теклас” планира и изграждането на завод в Крумовград.Сега от там близо двеста работници пътуват всеки ден до Кърджали.Според Георги Георгиев се преговаря с кмета Себихан Мехмед за закупуване на общински терен-старата казарма.След получаване на строително разрешително и промени в ПУП там ще бъде открит новия завод.

    Георги Георгиев подчерта пълното разбиране и съдействие на общинските власти за разкриване на нови работни места от холдинг „Теклас” на тяхна територия.

    Георги Георгиев сподели,че „Теклас” се разраства на три континента:Европа,Азия и Америка.В Сърбия се изгражда и ще бъде пуснат в експлоатация до края на годината втори завод.Също до края на тази година ще заработи фабрика в Мексико.В Китай се готви разширение на мощностите.

    В свое изследване в.”Капитал” сочи „Теклас България”като трети по мащаби износител в първите топ сто за страната,подчерта Георги Георгиев.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ха
      хасковски тарикат
      4 -1
      01:07, 24 юли 2016
      ха ха как си ги говори тоя,абе ейййй ,там няма кадри,за това сабирате хора от къде ли не
    • 2
      Ха
      хасковски тарикат
      3 0
      16:28, 25 юли 2016
      нека този да каже защо не се задържат работниците при тях,а не да бръщолеви едно и също,ако там при тях в кърджали и до някаде тук в хасковско,икономиката не беше в бедствено положение и с висока безработица ,отдавна да са фалирали или нямаше да открият повече от 500 работни места

    Още новини

    Последни новини