„ Арда 1924“ трети на престижния републикански турнир в Златоград

Изображение 1 от 4

    От 28 ЮНИ до 3 ЮЛИ 2016 год. в гр. Златоград се проведе за ТРЕТИ ПЪТ - ДЕТСКИЯ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ  "CHAMPION of CHAMPIONS 2016".
    Детския Турнир се организира от Община Златоград под патронажа на кмета на града г-н Мирослав Янчев и със специалното съдействие на Aгенции за спортен маркетинг REMISOL и Revolution-NB и огромната помощ и съпричастност лично на г-н Николай Бабуров и г-жа Елена Андерсон.
    Турнира се проведе на  Стадион ЗЛАТОГРАД АРЕНА.

    Турнирът, беше открит от треньор номер 1 за всички времена на България г-н Димитър  Пенев, с него беше и неговия помощник през 1994 г. : г-н Краси Борисов. Община Златоград чрез Зам. кмета благодари на Димитър Пенев и Краси Борисов за за голямата чест и за това, че се отзоваха на поканата на Организаторите и че подкрепиха децата и техните мечти. От името на Община Златоград и всички деца на Турнира беше връчен Специален подарък на Стратега.
    Имаше много официални гости, депутати, кметове и много известни личности от света на спорта и хора на изкуството, много деца и техните родители.

    За първи път Детския Турнир се излъчваше на Живо в интернет, чрез лайф камера и можеше да се наблюдава on line.
    За първи път на Детския турнир, както и през миналата година имаше и пряк коментар на Живо на всяка среща, а след това се взимаха интервюта от децата и техните треньори, имаше безплатно барбекю за децата, беше представена за първи път новата марка "АЗ ЯМ" на фирма "Градус", бяха раздавани безплатни шоколадови изкушения с марка " ДОМА" предоставени от фирма Си Комерсиал, на голям екран всяка вечер можеше да се наблюдават срещите от Европейското футболно първенство, имаше много награди, въобще организаторите се бяха погрижили всички и особено децата да се почустват като Шампиони.

    В Турнира взеха участие деца родени през 2006 , 2005 и 2004 година и се игра Футбол 7, Футбол 9 и Футбол 11.
    Участваха Детски отбори цялата страна -  София, Пловдив, Бургас, Хасково, Кърджали, Момчилград, Дряново.ирма Си комр
    София беше редставена с най-силните си отбори, а именно  Футболна Академия Царско Село, Футболна Академия Дит и ФК"Локомотив" 
    Бургас беше представен с най-силния си отбор ДФК "Звездичка".
    Кърджали участва с най-добрия си отбор ФК "АРДА 1924".

    Футболните срещи, бяха изключително интересни и оспорвани, много майсторство и техника, много сила и упоритост, много сълзи и усмивки..... 
    Самите уважавани гости г-н Димитър Пенев и г-н Краси Борисов останаха учудени и приятно изненадани от прекрасните футболни качества на децата, от техничните и майсторски изпълнения и коментираха по между си колко много истинки шампиони виждат в децата.

    Тази година Детския Турнир "CHAMPION of CHAMPIONS" беше забелязан и наблюдаван от най-големите футболни школи в света на футбола. Големият отбор на ФК "Цървена Звезда" беше на крачка от това да участва с три отбора, г-н Предраг Турина /Бизнес Директор за деца и юноши на ФК ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА/, обеща че другата година е в Златоград на всяка цена.

    Директорът на Италианската Академията “NAGC” Г-н АНТОНЕЛЛО МАСАЛА, който беше в България по покана на Организаторите на Турнира ШАМПИОН НА ШАМПИОНИТЕ в началото на месец Май и след като се запознава с отличната организация и прекрасните възможности за провеждането на турнира, веднага откликва с огромно желание да подпомогне и да презентира Турнира в Златоград с всички сили в Италия и в Англия, като отправи Покана към няколко водещи Италиански школи по футбол да участват в Детския Турнир в Златоград, през тази година или през 2017.Отправена бе и Покана към Детската школа на WEST HAM Англия/с която “NAGC” има сключен договор за сътрудничество/, но поради краткото време, не можа да се реализира. Имаше запитване и желание да изпратят Специален наблюдател за Турнира в Златоград.

    Разговори се водиха с Негово превъзходителство посланика на Кувейт у нас и баха поканен Детски отбори от Кувейт да участват на Детския Турнир ШАМПИОН НА ШАМПИОНИТЕ.

    Посолството на Гърция у нас имаше желание за подпомагне и сътрудничество.

    ФК Хамбургер чрез своя координатор по турнири Ева Локер, също проявиха внимание към Турнира"CHAMPION of CHAMPIONS" . 

    Специално от Италия, Детския Турнир  "CHAMPION of CHAMPIONS", беше подкрепен от световно известната фирма за спортна екипировка LEGEA, баха предоставени Оригинални екипи и топки....LEGEA беше официалната топка на Турнира.

    Coca Cola на местно ниво подкрепи Турнира.

    Много местни фирми и личности, много бизнесмени дадоха всичко от себе си за да се осъществи този уникален проект Турнира "CHAMPION of CHAMPIONS".

    Всичко това показва с какво огромно доверие се ползва и каква голяма е значимостта на Турнира"CHAMPION of CHAMPIONS" за развитието на Детския спорт в тази част на Европа. 
    Факта, че отсега има футболни клубове от Чужбина, който са заявили своето участие за следващото издание на Турнира, показва уважението и респекта към организаторите и Турнира, съответно и към хора като Вас  подкрепили този детски футболен празник.

    Целта на  ДЕТСКИЯ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ  "CHAMPION of CHAMPIONS 2016" е да достави удоволствие на децата и те да се почувстват като истински футболни звезди, Да срещнат други деца и свои идоли, Да ги научи на дисциплина и себеотдаване в името на отбора и победата, Да ги накара да имат уважение към противника и респект към съдия, треньор и публика.....  

    А каква истинска драма по детски беше завършека на първенството при децата 2005 в неделя сутринта, до финала бяха достигнали два изключително силни отбори Локомотив София и Звездичка Бургас, един невероятен сблъсък на техника и тактика, прекрасни удари и комбинации, но в редовното време не можаха да си отбележат гол и дойде времето на Дузпите, колко истински и и искрени вълнения, какви обрати, каква издръжливост, треньорите Димитър Михайлов/Локомотив Сф./ и Иван Мирчев/Звездичка/ бяха свършили перфектно своята работа, зрителите забравиха, че се намират на детски турнир в Златоград, сякаш бяха на европейско първенство....стигна се до дузпа след дузпа и тогава със съвсем малко психиката на ФК "Звездичка" надеделя...и спечелиха Уникалната купа "Шампион на Шампионите 2016".



    Призьори при деца родени през 2004 станаха:
    1. Детска Академия " ЦАРСКО СЕЛО" гр. София

    2. ФК "РОДОПА" гр. Смолян

    3. ФК " АРДА 1924" гр. Кърджали


    Призьори при деца родени през 2005 станаха:
    1. ДФК " ЗВЕЗДИЧКА" гр. Бургас

    2. ФК "ЛОКОМОТИВ" гр. София

    3. ФК " ХАСКОВО" гр. Хасково


    Призьори при най-малките деца родени през 2006 станаха:
    1. ДФК " ЗВЕЗДИЧКА" гр. Бургас

    2. ФК "ЗЛАТОГРАД" гр. Златоград

    3. ФК "ПЪЛДИН" гр. Пловдив

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини