Известният бизнесмен Себахатин Гьокче оглави Ротари клуб-Кърджали

    Известният бизнесмен Себахатин Гьокче оглави Ротари клуб-Кърджали. Той ще бъде президент на клуба в продължение на една ротарианска година до началото на следващата ротация на 1 юли 2017 г.По време на мандата на Себахатин Гьокче,ротарианците от Кърджали ще отбележат двадесет години от чартирането на своя клуб.Ротацията стана на тържествена церемония в Златоград на Ротари клубовете от Кърджали,Златоград-Неделино,Смолян и Момчилград.Гьокче прие президентската огърлица от досегашният президент Наско Настев.

     На тържеството присъстваха дистрикт гуверньорът на дистрикт 2482-България Димитър Димитров, генералният секретар на дистрикт 2440-Турция Шабан Родоплу,чийто корени са от Кърджали и областният управител на Смолян Недялко Славов.

      Тържеството бе предшествано от засаждане на 25 рози,символизиращи двадесет и  петте години от възраждането на ротарианското движение в страната.

       Един по един досегашните президенти на клубове предаваха ръководството на своите приемници.В приветствените си думи Наско Настев отбеляза,че трябва да има уважение към стореното в предишните мандати,че много проекти чакат бъдещото си решение и тези,които са ги започнали заслужават признание за търпението.

     От Ротари клуб Момчилград припомниха,че през отминалата ротарианска година 2016-2017 г по тяхна инициатива са тествали безплатно за диабет 1400 деца в общината.

    Когато имаме мечти се движим напред,обобщиха от Ротари клуб-Смолян.

    Ротация имаше и при младите ротарианци.Досегашният президент на Ротаракт клуба в Кърджали Айтен Сабри благодари за прекрасната история от проекти през годината.

    В следващата ротарианска година няма да съм сам.Радвам се,че ще правим всичко заедно.Темата е „Ротари в служба на човечеството”.Ние сме призвани да служим на хората около нас.Това сподели в словото си дистрикт гуверньорът Димитър Димитров.Той изрази увереност,че това което правим днес,ще промени живота на хората утре.

    Вие утвърждавате една изключително дефицитна ценност-приятелството.На пиедестал поставяте толерантността,отбеляза в приветствието си Недялко Славов.

    Димитров връчи грамота от президента на Ротари интернешенъл на Интеракт клуба в Смолян.

    В обръщението си към ротарианците от четирите клуба,президентът на Ротари клуб- Кърджали Себахатин Гькче сподели:През годината ще работя от душа.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини