ВМРО сигнализира Бъчварова и Цацаров за ромски тормоз

Сигнал до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главния прокурор на Сотир Цацаров внесе общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера. Той е свързан със системни нарушения на обществения ред в с. Алеко Константиново, община Пазарджик, извършвани от жителите на циганската махала в селото.

Контрера е получил редица жалби и сигнали от жители на селото, че хора от циганската махала вършат криминални деяния – побой, заплахи, опити за взлом, нарушение на правилата за движение по пътищата, склоняване и принуда към проституция, държане и разпространение на цигари без бандерол.

С писмото до МВР и Прокуратурата ВМРО иска да се проведе специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред на територията на с. Алеко Константиново. Има и данни, че служебни лица и служители на МВР оказват съдействие и не водят по установения ред процесуално-следствени действия. Карлос Контрера настоява да бъдат изпратени и части на жандармерията, докато бъдат установени лицата, фактите и обстоятелствата по описаните случаи.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини