Треньорът на Исландия: Най-доброто от нас тепърва предстои

Абсолютният дебютант Исландия поднесе най-голямата изненада на Евро 2016, след като елиминира Англия, но селекционерът Хеймир Халгримсон вярва, че това не е всичко, на което е способен водният от него и Ларс Лагербак отбор.

"Ние се подобряваме малко по малко. Според мен това беше най-добрият ни мач, но ние все още не сме показали на какво сме способни. Надявам се, че най-добрият ни мач тепърва предстои", коментира Халгримсон след победата с 2:1.

Исландия, чието население е 330 00 души, никога не беше играла на голям футболен форум, а доскоро беше определяна като едно от футболните джуджета на Европа. Още при дебюта си обаче отборът достигна до четвъртфиналите, където ще се изправи срещу домакините от Франция.

"Манталитетът на играчите ни се промени. С преодоляването на това препятствие, всяко следващо по пътя им сега изглежда по-малко", каза още Халгримсон, който от 2011 до 2013 г. беше асистент на Лагербак, а след баражите за световното в Бразилия стана равноправен селекционер.

Гилфи Сигурдсон също смята, че Исландия има резерви. "Франция все още не е показала най-добрия си футбол, но ние също не сме. Искаме да опитаме да задържаме повече топката и да играем малко по-технично", заяви полузащитникът на "Суонзи", който бе избран за играч на мача срещу Англия.

Лагербак определи успехът срещу Англия като велика победа. "Ние показахме отборна игра, представихме се превъзходно. Исландия игра много организирано, особено в защита. Всеки вършеше своята работа. В атака също играхме много добре. Този отбор показа, че може печели."

"Мачът с Франция е още едно голямо събитие за нас. Играем с домакините на турнира в Париж. Това е още по-грандиозно, отколкото срещата с Англия. Затова искаме малко да подобрим играта си", допълни 67-годишният специалист.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини