Вандали изпокъсаха некролози в центъра на Кърджали, поругаха паметта на покойниците

Изображение 1 от 3

    Вандали изпокъсаха некролози в центъра на Кърджали в навечерието на Еньовден .Гамените се изгавриха с паметта на покойниците премахвайки и стъпквайки  на земята десетки некролози пред храма св.”Георги Победоносец”.Работници на фирмата за чистота „Грийн Партнърс” заметоха некролозите и заличиха следите от вандалската проява.

      Това не е първият случай,когато се късат некролози.Преди две години вандалска акция осея с некролози тротоарите на бул.”България”Единични прояви има редовно пред храма „Св.Георги”.

     Обикновено това се случва  с обявленията за смърт , закичени по дърветата на града.

     Станалото поставя на дневен ред въпроса с монтирането на специални табла,на които да се лепят некролозите.Преди години такива бяха поставени по инициатива на общината пред храма „Св.Георги” и в участъка между бившия хотел „България” и стария окръжен съвет.Бившият общински съветник д-р Марин Мухтаров призова колегите си да гласуват в  бюджета на общината 5000 лева,които да бъдат заделени за изработването на нови табла,но това не стана.

    От общината споделят,че са безсилни да се противопоставят на лепенето на некролози по дърветата.Когато натоварят служители със задачата да ги премахнат,те отнасят клетвите на близките на починалите.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ха
      ха сега
      2 0
      12:35, 26 юни 2016
      Тези "вандали" могат да се обозначат и като хора, които искат ред и подреденост в града си! Абсурдно е от всяко дърво да ме гледат очите на мъртъвци.. ! Плашешто е дърветата и ел-стълбовете да са окичени с портрети на умрели хора ... Има си места и общоприети начини за оповестяване на скръбта.
      И разбира се, общинските чиновници да си свършат работата!
    • 2
      Ch
      Chaprasboy
      2 0
      13:35, 26 юни 2016
      Не са вандали. И аз като тях не желая да гледам мъртъвци докато се разхождам по улиците на града. Подкрепям с две ръце.

    Още новини

    Последни новини