Ардинчани търсят спасение от жегата в хладните води на комплекс „81”

Новооткритият плувен комплекс „81” се превърна в любимо място на ардинчани за почивка и забавление.  Само тук. особено малчуганите могат да плуват и да се веселят през лятната си ваканция. Басейнът е с размери 25x13 метра, разполага с детски кът, джакузи, бистро, душове, съблекални. Денонощно комплексът е под видеонаблюдение.

„Цените при нас са приемливи. Входът струва 5 лв. за възрастни и 3 лв. за деца. Ползването на шезлонг и чадъри е безплатно. Всеки желаещ може да закупи и абонаментна карта за определен период. А за всички малки спортисти от територията на общината спе приготвили специални карти с намаление”, каза управителят на комплекса Левент Гергинов. Той уточни, че е доволен от посещаемостта, особено през почивните дни басейнът е пълен„Тук идват и много наши изселници от Турция, които са на почивка по родните си места”, уточни той.

16-годишният Джем Атакан учи и живее в Истанбул. Младежът заедно с родителите си всяка година пристига в Млечино, за да изкара лятната си ваканция. „Всеки ден идвам в басейна за прохлада. Водата е много чиста”, сподели Джем.

Днес температурата на водата в басейна бе 24 градуса. Жегата в Ардино надхвърли 33 градуса.

Новото съоръжение е по проект "Изграждане на плувен басейн в УПИ II- 330 от кв.34 по ПУП на гр.Ардино" на Стратегията за местно развитие на СНЦ „ МИГ Ардино”.

Реалиизран е по ос 4 на подхода ЛИДЕаР от Програмата за развитие на селските райони. Финансиран е от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и от държавния бюджет на Р.България.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини