Всяко второ заведение в Слънчев бряг с укрити обороти

Всяко второ заведение в курорта Слънчев бряг крие оборотите си и

не отчита реално приходите. Това отчитат проверките на НАП в разгара на лятото.

Питейните заведения, нощни клубове, кафенета и паркинги на територията на курортния комплекс са наблюдавани през уйкенда.

по време на откритото наблюдение на 18 юни, паркинг отчита с 1200% повече оборот, отколкото седмица по-рано. Тогава са издадени касови бележки само на 13 клиента на съоръжението, уточняват от Проходната агенция.

Не по-различна е ситуацията и с нощните заведения на територията на популярната туристическа дестинация. От НАП посочват пример с дискотека, част от верига, която регистрира оборот от 32 000 лв. в нощта, в която инспекторите следят издаването на фискални бонове. Седмица по-рано същият клуб е признал три пъти по-нисък оборот. Друго нощно заведение отчита 5 пъти по-високи приходи от тези, които са регистрирани седмица по-рано и 9 пъти по-високи от тези, регистрирани година по-рано, в събота, на 13 юни 2015 г.

По време на наблюденията отчетът за почти всички заведения в Слънчев бряг е със значително покачване на оборотите.

Заради засечките на собствениците на няколко от обектите ще им бъдат направени ревизии като физически лица, а наблюденията на заведенията ще продължат и през целия туристически сезон, допълват от НАП.

Общо за трите дни на интензивни проверки на територията на Слънчев бряг -от 17 до 19 юни данъчните са проверили близо 300 обекта. Присъствието на инспектори на приходната агенция ще продължи до края на сезона по цялото Черноморие.

По време на проверките данъчните използват разнообразни методи за контрол, сред които покупки на принципа на тайния клиент, стотици обекти са поставени под пряко физическо наблюдение, а оборотите на хиляди други се следят в реално време чрез дистанционната компютърна връзка на касовите апарати със софтуера на НАП.

От НАП напомнят на гражданите, че могат да подават сигнали за търговци, които укриват оборот или не издават касови бележки.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини