Селекционерът на Хърватия: Ние сме много силен отбор

Селекционерът на Хърватия Анте Чачич изтъкна, че отборът му има големи качества. Съставът направи обрат за 2:1 срещу шампиона Испания и спечели първото място в групата си на Евро 2016.

"Много важен резултат за нас. Победихме европейския шампион, който е силен отбор, а не става дума и за само този мач. Ние спечелихме групата - просто сме много силен отбор", каза Чачич.

По думите му Хърватия не се притеснява от никой съперник. "Много хора ми казват, че отиваме в по-лесния поток и ще избегнем големите сили като Германия, Италия, Франция, Англия, но ние гледаме стъпка по стъпка и чак такива планове не правим за момента. Самият факт, че победихме европейския шампион, че измъкнахме мача след 0:1, ни дава огромна увереност в силите", посочи той.

"Направих пет промени в състава, за да имаме свежест за мачовете от елиминационната фаза. Доверих се на няколко млади футболисти и това прибавя тежест към нашата победа. Целта ни беше да заемем първото място в групата и го постигнахме", заяви селекционерът след мача, в който беше без Лука Модрич и Марио Манджукич.

Чачич е доволен от агресивната игра на отбора си. "Играхме и се борихме заради хърватите, които са пръснати по всички части на света. Отборът ни е такъв, какъвто е и народът ни. Играчите просто показаха как трябва да представят страната си."

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини