ЕВН финансира проект за фотоволтаична система и пиезопътека в горското училище край Смолян

Общо 77 кандидатури бяха подадени за финансиране от програмата на EVN за проекти с дълготраен положителен ефект за хората и природата

Четири проекта достигнаха до последния кръг и бяха одобрени за финансиране по програмата „ЕVN за България“ за 2016 г., която компанията стартира в началото на годината. От постъпилите 77 предложения общо 4 проекта бяха одобрени за финансиране.

Сред тях е фотоволтаична система и пиезопътека в горско училище в гр. Смолян, която ще се изпълни от местното сдружение „Fun in the Mountain“. Сдружение „Фън ин дъ маунтин“, направи горско училище за игри и неформално образование за децата на Смолян в местността „Амзово“. ​

Другите три проекта са смяна на дограма и нова електрическа инсталация в Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания в  Пловдив, ремонт на фасада, нова дограма и боядисване на сградата на Школа по изкуствата „Емануил Манолов“ в  Казанлък и смяна на осветление в детско отделение на МБАЛ „Пловдив".

Избраните кандидати имат възможност да осъществят проектите си до ноември 2016 г., след което ще бъдат представени резултатите. Максималната стойност за финансиране на едно проектно предложение е в размер до 15 000 лева, а общият бюджет на програмата е 40 000 лв. Всеки от постъпилите 77 проекта беше оценен от Комисия за оценка на EVN България, съставена от експерти на компанията в областите екология, енергийна ефективност, строителство и проектен мениджмънт.  „ЕVN за България“ за 2016 г. е второто издание на програмата. Първото издание през 2015 г. беше посветено на корпоративното доброволчество от страна на сътрудниците на компанията, които осъществиха 60 акции в 28 населени места в Югоизточна България.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини