Студент се вози в градския транспорт със стотинки, за да плаща глоба

Уникален отговор на безсрамното повишение на цената на билета за еднократно пътуване в градския транспорт даде студентът Ясен Ангелов, който нашумя с действията си в социалните мрежи. Ангелов пътува в автобус 280 в София без билет, след като си е подготвил предварително 40 лева на стотинки, за да си плати глобата.

Според Ангелов е пълно безумие да се вдига цената на билета, след като Столична община се цели в по-чист град. Той коментира, че при пътуване от Студентски град до Софийския университет плаща 3,20 лева общо, което е цената да отиде със собствения си автомобил.

Ангелов подчерта изрично пред Нова телевизия, че контрольорите нямат право да отказват стотинки за плащане на глоба, защото стотинките са официално разплащателно средство съгласно българския закон. Отделно той заяви, че щом си плаща глобата, контролата няма право да го свали. Препоръчвам го на хората, заяви Ангелов, който при проверка в градския транспорт, която той заснема с телефона си.

От Столична община отговарят официално доста тривиално – че ако има отказ да се плати глоба, това е нарушение. Общината призна, че хипотезите в наредбата изключват случай със стотинки. От 3 до 30 000 лева е санкцията за юридическо лице, което отказва да приеме плащане на глоба, отвърна Ангелов, който заяви, че Столична община е некомпетентна предвид това, че праща писма, а не свой представител да защити увеличението на цената на билетчето. Не позволявайте да потъпкват правата ви и да бъдете ограбвани – независимо дали от държавата или не, каза Ангелов и добави, че ако се налага, ще пътува така всеки ден.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини