Над 20 000 души отдадоха почит на полицайката, убита от терористи

Изображение 1 от 4

    Зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж.Хасан Азис, областният председател на ДПС инж. Изет Шабан, народният представител Мустафа Ахмед,

    Кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман и лидерът на Младежко ДПС в Кърджали Ахмед Моллахасан участваха в погребалната церемония на загиналата в терористичното нападение в град Мидят, окръг Мардин, кърджалийска полицайка Нефизе Йозсой в  джамията „Селимие” в Одрин (Едирне).

    Близки на семейството от родното й село Чифлик и от Кърджали също отдадоха почит на 32-годишната Нефизе.  Групата пристигна в Одрин с автобус, осигурен от инж. Хасан Азис. Турските медии отбелязват, че тя е първата жена мъченик, опята подобаващо в храма с история от 442 години. Тази джамия е единствената, в която липсва задължителният за подобни церемонии каменен постамент „мусалла“, върху който се поставя ковчегът.

    Над 20 000 хиляди души дойдоха в историческата джамия „Селимие”, за да се сбогуват с убитата от терористи Нефизе Йозсой. Сред тях беше и лидерът на основната турската опозиционна Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу.

    От името на ДПС бе поднесен венец.

    Полицайката Нефизе Йозсой е родена през 1984 г. в кърджалийското село Чифлик, изселила се с родителите си в Одрин през 1989 г., завършила е висшето си образование в университета в Чанаккале. Тя е майка на 4-годишно момиченце.

    Гюнер ШЮКРИ

    Снимки: Ахмед Моллахасан

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини