Съдът решава окончателно дали да остави Ценко Чоков и сина му в ареста

Апелативният спецсъд решава днес окончателно дали да остави кмета на Галиче Ценко Чоков и хората му в ареста, предаде БГНЕС.

Кметът на Галиче и още осем души бяха арестувани при показна акция на МВР и ДАНС на 26 май. Обвиненията срещу осемте, са за участие в организирана престъпна група за лихварство, имотни измами, побои, изнудвания и отвличания спрямо хора, които са вземали заеми и не са ги връщали. Ценко Чоков е обвинен и като ръководител на групата и за нанасяне на лека телесна повреда. Синът му, освен за участие в групата, е обвинен и за хулиганство.

Преди около седмица след 10-часово заседание по-долната инстанция спецсъдът реши, че Ценко Чоков и още 5-има остават в ареста. Сред тези, на които съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” е и синът на Чоков - Мартин.

Кметът на Галиче е обвинен за ръководене на организирана престъпна група. Според прокуратурата тя се състои от Димитър Каменов, Иван Тодораков, Иван Тодораков, Касъм Касъмов, Мартин Чоков, Сашо Димитров и Васил Филиповски. Групата е създадена за заплахи, закани, отвличания, лихварство, нанасяне на средни телесни повреди. Спецъсъдът обаче не намери достатъчно доказателства дори за обосновано предположение Касъм Касъмов да е бил част от тази група и го остави без мярка за неотклонение. Друг от обвинените - Васил Филиповски съдът пусна от ареста под "домашен арест". Според магистратите от данните по делото не могат да се съберат категорични доказателства за участието му в организираната престъпна група.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини