Общинският съветник Радослав Милев ще монтира лампи на опасни за преминаване места

Въпреки че проблемът с нарастващия брой автомобили, преминаващи през Кърджали, да не е от вчера, нищо не е предприето за обезопасяване на най-застрашените за преминаване места, заяви Радослав Милев, общински съветник от Реформаторския блок (ДСБ)

Ето защо той е предприел конкретни стъпки да бъдат обезопасени поне 10 пешеходни пътеки в града. Със собствени средства е закупил ЛЕД-осветителни тела, които да бъдат поставени главно около училища и по бул. «Беломорски», където трафикът вече е доста интензивен с перспектива да се засили. С този акт синият съветник се опитва да подпомогне решаването на изключително важния за Кърджали въпрос. «Очаквам само разрешението на кмета за свързване на осветителните тела към електрозахранването, добави Милев, и имам готовност незабавно да монтирам лампите, също за моя сметка.»

Грижата на Общината за опазване на пешеходците и главно на децата не е достатъчна. Пласмасовите детски фигури на Боби и Кели вече са амортизирани, а и не са полезни вечер, тъй като са потънали в мрак, както и голяма част от града. Нищо не се предприема и за дисциплинирането на шофьорите, позволяващи си да превишават скоростта и да паркират, без да се съобразяват, че пречат на видимостта и преминаването на пешеходците, смята Радослав Милев.

И шофьорите, пешеходците в Кърджали са разтревожени и стават все по-притеснени отзасилващия се автомобилен поток, преминаващ през града за Гърция. Зачестяват и пътно-транспортни произшествия с фатален изход. „Докато чакаме Общинският съвет да обсъди въпроса и КАТ и общинското ръководство да предприемат някакви мерки, лятото ще мине и ще пострадат още много хора”, категоричен е Радослав Милев.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини