Невероятният живот на Александра Андресен – най-младата милиардерка в света

Норвежката наследница Александра Андресен е само на 19 г., а вече притежава състояние от 1,2 млрд. долара. През 2007 г. баща ѝ Йохан Андресен ѝ преведе 42% от собствеността на Ferd, семейната им компания за частни инвестиции. Сестрата на Александра – Катарина, също получила 42% и на 20-годишна възраст е втората най-млада милиардерка в света.

Въпреки че е отгледана в лукс и се движи в отбрано общество, Александра не е просто поредното богато разглезено момиче. Тя е запалена по ездата и има големи успехи в конните състезания. Освен това е научена да пести и по време на ученическите си години кара автомобил втора ръка.

Александра е родена през 1997 г. в Осло, където е прекарала и по-голямата част от живота си до момента. Семейството на баща ѝ натрупва пари от фабрика за тютюневи изделия, а днес компанията им Ferd основно управлява хедж фондове.

Фамилия Андресен притежава няколко къщи, а любимата на Александра е вила на остров, където понитата и другите ѝ домашни любимци са можели да се разхождат свободно из големия двор.

Най-обичаните от Александра животни обаче са конете. Тя се запалва по ездата на много ранна възраст и днес вече се занимава професионално с нея. Печелила е няколко престижни състезания, а уменията ѝ на жокей са всепризнати. Наскоро неин спонсор стана компанията за спортна екипировка Kingsland.

Преди време Йохан Адресен заявява в интервю, че няма да задължава дъщерите си да работят в компанията. Към момента обаче изглежда, че голямата сестра – Катарина, се е насочила именно натам. Тя учи в университет в Амстердам и кара стажове във Ferd. Александра обаче има други планове.

„Чувствам голяма отговорност да заслужа това, което имам. Фактът, че семейството ми има възможности, отвори много врати пред мен, особено в ездата, защото тя изисква много ресурси. Но не е достатъчно да имаш пари, за да успееш. До края на живота си аз искам да правя едно нещо – да яздя!“, споделя младата дама в интервю.

Извън спортните си изяви, тя не се появява често в публичното пространство. Приятелят ѝ е на 24 години и се занимава с бойни изкуства. Александра обаче твърди, че голямата ѝ любов си остава ездата.

Източник: news.expert.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Диечо
    0 0
    07:50, 8 яну 2018
    Когато някой в Източна Европа е станал милиардер, веднага почват оплювания отвсякакъв род, а когато някой на Запад, особена тая младата, само суперлативи... Фалшив западен стандарт!!!!
Последни новини