Една трета от купувачите на компютри с Vista се връщат към ХР

Според последни проучвания бизнес потребителите на Windows все още предпочитат повече предишната версия на операционната система - Vista не намира достатъчно подкрепа в корпоративните среди.

Като се позовава на собствени изследвания сред над 3000 бизнес потребители, изданието Infoworld твърди, че от компютрите с фабрично инсталирана Windows Vista, купени от компаниите в САЩ, в около 35% от случаите потребителите предпочитат да ползват правото си на "даунгрейд" към Windows XP или дори до някоя от сървърните версии Windows Server 2003 или 2008. Подобна тенденция открива в проучванията си и компанията Devil Mountain Software, която се позовава на информация от големи РС доставчици като HP и Dell.
Като основни причини за отказ от Windows Vista, анкетираните потребители посочват главно фактори като несъвместимост между много съвременен софтуер и новата операционна система, както и (в по-малка степен) недостатъчна производителност на компютърните системи под нейно управление.
Може би тук е мястото да напомним, че право на даунгрейд към ХР Professional могат да ползват само собствениците на версиите Windows Vista Business и Ultimate. В случай, че вие не сте сред тях, но все пак искате да се върнете от Vista към ХР, в новия брой 9 на PC World, който ще излезе в началото на септември, ще ви предложим някои идеи за това как можете да го направите възможно най-лесно и безболезнено.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини