Поддръжката на XP продължава до 2014 г.

В писмо до своите партньори Microsoft съобщава, че ще продължи да поддържа операционната система Windows XP до 2014 година, разкрива informationweek.com. Това означава, че компанията ще пуска обновления по сигурността и други важни ъпдейти.
Информации за удължения жизнен цикъл на XP се появиха още в началото на май, когато високопоставен ръководител от Microsoft съобщи за намерението на компанията в своя блог.
По-рано тази година стана известно, че Windows XP ще продължи да се продава с бюджетните персонални компютри и мини лаптопи до 2010 година, което изисква от Microsoft поддръжка на системата няколко години след това.
Удължаването на срока за поддръжка на XP е компромис с политиката на Microsoft, която предвижда 10-годишен жизнен цикъл на продуктите. Windows XP беше пусната на пазара през 2001 година.
Неотдавнашно проучване на W1zzard, автор на известната програма GPU-Z, разкри, че три четвърти от геймърите все още използват операционната система Windows XP.
През април тази година над 110 хиляди души подписаха петиция в защита на XP и срещу плана на Microsoft да прекрати продажбите и поддръжката на операционната система. Зад инициативата застанаха потребители, които не виждат причина да преминат в близко време към Vista.


Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини