Качват заплатите във фирмите?

КНСБ предлага препоръчителен ръст на заплатите в реалния сектор с 20 лв. плюс 12,5 процента за доходите до 490 лв., а над тази сума - само с 12,5 на сто.

Това каза на пресконференция председателят на синдиката д-р Желязко Христов, цитиран от БТА. Той посочи, че днес поредният кръг от преговори с работодатели са се провалили.

От КНСБ приемат възможността за диференциация за нискодоходните групи, които са загубили от плоския данък, обясни той. Желязко Христов каза, че днес работодателите са предложили нарастване на доходите в реалния сектор с 30 лв. плюс 2 процента за всички доходи, което е с 38 лв. и 80 стотинки.

Преговорите с работодателите продължават в 13.00 ч. във вторник. Ако тогава те не бъдат финализирани от синдикатите са готови за национален протест на 3 юни, каза още лидерът на КНСБ. Тогава ще направим национална демонстрациия пред Българската стопанска камара, срещу работодателската политика, допълни той. Д-р Христов нарече неморален и безотговорен, днешният завой на работодателските организации в преговорите за заплати.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини