Smart - eлектрически вариант на градския мъник от следващата година

През юли миналата година Smart разкри три нови концептуални версии на второто поколение на своя градски мъник ForTwo, като всички те бяха базирани на ултраефективни електрически системи за задвижване. Трите варианта бяха оборудвани съответно с бензиново-електрическа хибридна, дизелово-електрическа хибридна и изцяло електрическа системи.Третият прототип, а именно изцяло електрическият ForTwo, притежава 30-киловатов мотор, задвижван от натриево-никелово-хлоридна батерия, и може да се движи до 115 км с едно зареждане. Разбира се, емисиите на СО2 са нулеви.

През изминалите няколко месеца Smart провеждаше официални тестове на колата във Великобритания и сега според Auto Motor und Sport колата е тръгнала към Калифорния и ще започне да бъде тествана в Щатите следващата година.

Американската версия ще притежава електрическа система от второ поколение с леки и по-ефективни литиево-йонни батерии. На 100 км са нужни около 12 кВ/ч, а ускорението от 0 до не лошите 60 км/ч е 5.7 секунди.

Ако тестовете се окажат успешни, директорът в Smart Андерс Йенсен твърди, че автомобилът с нулеви емисии на СО2 може да влезе в производство изключително скоро. А в момента е факт, че действително автомобилния пазар в Щатите е жаден именно за това.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини