Zero-Footprint-PC - компютър в клавиатура

Чудили ли сте се колко малки могат да бъдат компютрите? А в какви странни форми могат да се поставят? Разбира се има хора, които се занимават с това да създават най-различни и иновативни кутии за своите компютри. Произведението на Cybertnet обаче е нещо различно.

Представете си, че сядате пред компютъра и единственото, което седи пред вас е монитора и една клавиатура. Ами какво, натискате бутона от страни на клавиатурата и мониторът грейва. Zero-Footprint-PC е точно това - компютър в клавиатура. И си има всичко! Като започнем от най-очевидното - клавиатурата, ZPC-GX31 работи с Core 2 Duo или Core 2 Quad процесори, може да ползва до 4GB DDR2-667 системна памет, има два SATA диска, но за съжаление, не може да се похвали с толкова мощен видео чип - G31 IGP, който е идеален за десктоп работа, но не и за игри. Освен това, компютъра си има гигабитов Ethernet адаптер, 5.1 интегрирана саунд карта, CD или DVD записвачка и 180W захранване. И всичко това в една малко по-голяма клавиатура!

Устройството тежи близо 3 килограма и половина и може да се намери на онлайн магазина на Cybernet на цената от 629 долара.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини