Еврото постави нов исторически рекорд, петролът - над 105 долара за барел


Това е продължение на наблюдаваното през последните дни покачване
За първи път от въвеждането си в обръщение през 1999 г. еврото достигна символичната граница от 1,53 долар, като по този начин подобри предишния си рекорд от 1,5274 долара за евро, който бе поставен в понеделник.
Единната европейска валута поставя рекорд след рекорд. На 26 февруари тя премина символичната граница от 1,50 долара и продължи да върви нагоре през следващите дни.

"Това е продължение на наблюдаваното през последните дни покачване", заяви анализаторът Одри Фриймън, цитирана от Франс прес.

Цената на петрола в Ню Йорк за първи път надмина прага от 105 долара за барел, като достигна 105,10 долара към 12,15 ч. българско време, след като за първи път от месец и половина петролните запаси в САЩ намаляха.
Миналата седмица в САЩ резервите от суров петрол намаляха с 3,1 милиона барела, докато анализаторите предвиждаха увеличение с 2,4 милиона барела.

Вчера Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) реши да запази добива, въпреки призивите на страните-потребителки за увеличаване на добива, за да се овладее ръстът на цените.

Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини