Първите цветни LightScribe DVD+R дискове на Verbatim вече са в продажба

LightScribe е популярна технология за лазерно гравиране на етикети върху оптични носители. За целта те се поставят „наопаки" в оптичното устройство (така че етикетът да се пада от долната страна, а слоят с данни – отгоре) и лазерът на записвачката прецизно и трайно нанася желаното изображение върху етикета.


Три са необходимите условия, за да може да гравирате дисковете си. Нуждаете се от LightScribe съвместима записвачка (масово поддържана технология дори в евтините модели записващи устройства днес), от подходящ софтуер (всички актуални версии на програмите за запис на CD и DVD поддържат LightScribe гравиране). Третото и последно задължително условие е да разполагате със специални LightScribe дискове, чиято обратна страна има характерна златиста окраска. Освен че са по-скъпи от традиционните оптични носители, LightScribe дисковете имат и едно неприятно ограничение – технологията позволява създаване единствено на монохромни надписи и етикети. Потребителите отдавна мечтаят за следващото ниво в еволюцията на LightScribe – пълноцветния печат. На този етап това е неосъществимо, но вече се правят първите стъпки в търсене на нови решения за повече цветове.


Verbatim е първата компания, която пусна за масова продажба новото поколение LightScribe дискове, които се предлагат в 5 различни цветови нюанса - червено, оранжево, жълто, синьо и зелено. Това все още не е пълноцветен LightScribe, но поне внася някакво разнообразие при избора на подложки, който досега бе ограничен единствено до златистите.


Новите Verbatim LightScribe DVD+R дискове се продават в тънки (slim) кутийки, в опаковки от по 5 диска. Verbatim предлага и златисти LightScribe CD-R, комплектовани по 25 броя на шпиндел, на изключително атрактивна цена.


Дисковете са съвместими с досегашните LightScribe записвачки и софтуера за тях, но след подходящ софтуерен ъпдейт може да се възползвате от пълните преимущества на новата технология – по-високо качество на гравираните изображения и ускоряване на целия процес (гравирането на цял един диск в режим на най-високо качество вече отнема по-малко от 20 минути).


На адрес www.lightscribe.com може да изтеглите полезната и напълно безплатна програма LightScribe Template Labeler – удобен редактор за създаване на LightScribe етикети, която има опция за предварителен преглед на изображението във всеки един от достъпните шест варианта за цветове на подложката.
Източник: digitalworld

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини