Втора среща на Клиентския съвет към EVN

На 28 май в Стара Загора се проведе втората среща на новия Клиентски съвет към EVN България. Първото заседание бе през ноември миналата година в Ямбол. На срещата в Стара Загора бяха обсъдени резултати от темите и предложенията, обсъдени на първата среща, свързани с клиентско обслужване и новите технологии, които дружеството прилага в отчитането на консумираната електроенергия.

Важна тема, обсъдена от Клиентския съвет, бе въвеждането на нови срокове за плащане на консумираната електроенергия при битови и малки стопански клиенти. Новите срокове за плащане са част от подготовката за пълна либерализация на пазара. Участниците обсъдиха широкообхватната информационна кампания към клиентите, включително и създадената  възможност за индивидуалната проверка на сроковете –https://www.evn.bg/SrokPlashtane/PeymentPeriodHome.aspx

За част от клиентите на EVN България промяната означава еднократно излизане по-рано на каса на фактурата им през месец май, а за други през месец юни. Първата група фактури за консумирана електроенергия с по-ранен срок за плащане се заплащат от 25 май. Втората група фактури също ще излезе по-рано – от 1 юни 2016 г.

Инициативата Клиентски съвет се състои в срещи между частни клиенти на EVN България и представители на дружеството. Клиентите имат възможност да обменят информация и идеи по различни теми, свързани с дейността на дружеството, да дават предложения и препоръки.
Клиентският съвет има консултативна роля. Дружеството вярва, че съвместният активен диалог с клиентите ще допринесе за развитие на предлаганите услуги, като в центъра на внимание се поставят клиентите и техните потребности.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини