Абитуренти се врекоха да бъдат Ботевци до край, звуча "Клетва" на "Щурците"

    164 абитуриенти от Езиковата гимназия „Хр.Ботев” се заклеха да бъдат Ботевци до край и да пазят с чест името на гимназията. Те се врекоха под звуците на култовата песен на „Щурците”-„Клетва”.

    Зрелостниците от Езиковата гимназия бяха изпратени тази година от областния управител Илия Илиев.Той им пожела широк и светъл път.Да не забравят никога уроците на своите учители и да успявате.

    От името на кмета инж.Хасан Азис приветствие прочете секретарят на общината Сезгин Бекир.Градоначалникът се преклони пред делото на учителите,като подчерта ,че те създават устоите на нацията.Мили ученици,пазете и обичайте своите родители и учители,пожела още инж.Хасан Азис в приветствието си.Той бе категоричен,че абитуриентите са надежда на България.

    От името на зрелостниците Боян Дафинов припомни,кога за първи път са прекрачили прага на гимназията.Нашите учители ни показаха колко по-добри можем да бъдем.Имахме възможност да се обучаваме при великолепни преподаватели,подчерта абитуриента.

    Криста Колева прочете свое есе,получило национална награда.Пяха Берна ,Михаела и Джансел.

    Директорът на Езиковата гимназия Йорданка Чавдарова връчи на отличили се през годината абитуриенти награди-статуетки и дипломи.

    Статуетките са с название „Полет”.Пожелавам ви да имате крила ,да полетите и да успявате,каза Чавдарова.Пръв бе отличен Георги Базлянков.

    С отброяване до дванадесет,зрелостниците се разделиха с любимото училище.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини