Абитуриентите на Езиковата с тениски вместо лъскави тоалети на изпращането си

    Със  специални тениски в подкрепа на каузата „Искам бебе“, вместо със скъпи и лъскави тоалети, ще бъдат на изпращането си на 13 май абитуриентите на Езиковата гимназия в Хасково. Единодушно решение за това са взели близо 200 дванадесетокласници от випуск 2016. Средствата, предвидени в семейните бюджети за тоалети за изпращането в училището, ще бъдат дарени на фондация „Искам бебе“.

    На самия бал на 24 май зрелостниците на Езиковата все пак ще облекат лъскавите тоалети, както повелява традицията. Но поне половината от средствата за поредицата от празненства, свързани със завършването на гимназията, ще бъдат спестени и дарени за благотворителност.   

    Ученици от Езиковата вече са се срещнали с представители на фондацията и са уточнили дизайна на балните тениски – ангелско крило и сърце. Облечени с тях, абитуриентите на Езиковата вместо парад на суетата тази година ще демонстрират посланията на „Искам бебе“.

    Фондация „Искам бебе“ е основана през 2007 година. Организацията подкрепя семействата, които искат да имат деца и защитава техните интереси, работи за промяна на обществените нагласи към хората с репродуктивни проблеми. Освен това информира, финансира и осигурява емоционална подкрепа на хората, които се борят за свое дете.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини