Фахри Идриз:Туристическа асоциация „Перпирикон” е призвана да развива дуалното обучение в бранша

    Туристическа  асоциация „Перперикон” е призвана да развива дуалното обучение в бранша.Трябва да подпомогнем младите хора от Професионалната гимназия по туризъм „Проф.д-р Асен Златаров”да усъвършенстват професионалната си подготовка.Убеден съм,че сред тях ще израснат бъдещите хотелиери,ресторантьори и туроператори в Кърджалийско.Това заяви по време на състезанието  „Силни в професията” ,организирано по инициатива на асоциацията,нейния председател д-р инж.Фахри Идриз. Той подчерта ,че денят Велики вторник е ден за развитие на таланта на младите хора в Професионалната гимназия.Реализирайте мечтите си,ние ще ви помогнем.Състезанието се разраства всяка година.Днешният ден го дължим на директорката инж.Мариана Стратиева.Тя превърна гимназията в нашето училище,което дава квалифицирани кадри за туризма,отбеляза Фахри Идриз.

    Инж.Мариана Стратиева припомни,че това е второ поред издание на състезанието . То е стартирало по инициатива на д-р инж.Фахри Идриз. В първото състезание,провело се миналата година е акцентирано в едно направление,по което се обучават младите хора-екскурзоводстово. При второто издание вече учениците от 11 и 12 клас се състезават в петте направления ,съответстващи на петте специалности:най-добър млад туроператор,най-добър-готвач,най-добър-сервитьор,най-добър барман и най-добър хлебар-сладкар.

    В състезанието се включиха 17 ученици,разделени в петте направления.Жури от предприемачи и специалисти в туризма оценяваха познанията им.Първи се надпреварваха кандидатите за приза „Най-добър млад туроператор”.

    И тази година призьорите бяха отличени подобаващо.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини