Драматични четвърфинали на благотворителния футболен турнир на Лайънс клуб

    Четири отбора продължават във финалната фаза на Областния благотворителен турнир по футбол, организиран от Лайънс клуб Кърджали със съдействието на Община Кърджали, след изиграните днес при отлични атмосферни условия четвъртфинални мачове. Това са „Арда 1924″, „Балканстрой Инженеринг“, „Българска финансова група – Мастило дизайн” и ОД на МВР.

    Как се стигна дотук?  В двубоите от сутрешния поток, всичко протече според прогнозите на зрителите. В първата среща момчетата от Арда 1924, водени от Благовест Саръев и Ангел Стойчев, нанесоха тежък удар на ДФ ”Земеделие” в Кърджали. „Земеделците” бяха в изцяло подменен състав, като в редиците им имаше свежи попълнения от близката до Кърджали община Черноочене. В първите минути двубоят като че бе равностоен, но след контузията на капитана Айджан Юсеин гардът на тима от държавната институция падна. Прекрасните изяви на вратаря Стефан Кьосев стигнаха единствено за почетната загуба с 4:0.

    Вторият четвъртфинал също не поднесе изненади – „Балканстрой –Инженеринг” ООД, вчиито редици отново блестяха Сюлейман Шефкет и рожденикът Ахмед Осман, не остави никакви шансове на тима на Общинския съвет на МДПС Кърджали.Резултатът 5:1 говори сам по себе си за разликата в класите, но момчетата от МДПС заслужават похвала за себеотрицанието, което показаха на терена и затова, че нито за миг не се предадоха и до последно се опитваха да се надиграват със своите съперници. Ахмед Моллахасан бе познатият лидер на отбора, но учудване предизвика факта, че игрови минути не записа футболистът, отличен с наградата за феърплей на предходния турнир – Алпай Тасим.

    Организаторите от Лайънс клуб се бяха погрижили шоуто да продължи. В 16.30 на терена се появи най-новият трансфер на „Българска финансова група – Мастило дизайн” – областният управител на Област Кърджали Илия Илиев. Той дебютира за пръв път на футболния терен, като се понрави с няколко технични отигравания. След срещата президентът на Лайънс клуб Кърджали Никола Чанев поздрави Илия Илиев за дарението в размер на 200 лв., което направи, и му връчи благодарствена грамота.

    Областният управител сподели отличните си впечатления от турнира и обеща в следващото издание да изведе с капитанската лента отбор на Областна администрация.

    Срещу „Българска финансова група – Мастило дизайн” се изправи тимът на „Нетроникс” ООД. Компютърджиите се появиха нахъсани и в страхотна кондиция и се представиха изненадващо силно срещу недопусналия гол в турнира противник. Все пак с прекрасен изстрел от далеч,фаворитите взеха своето и се класираха за полуфиналите.

    Следващият мач спокойно можем да наречем финал преди финала. Един срещу друг се изправиха отборите на ОД на МВР и „Технолукс”ООД. Срещата протече драматично, положенията следваха едно след друго. След като отборите си размениха по един гол, мачът  се изостри, като играч на МВР бе контузен неприятно. И когато всички чакаха ролетката на дузпите, буквално в последните минути на срещата ОД на МВР отбеляза гол, с който си спечели и място в първия полуфинал утре от 9.30 срещу тима на „Българска финансова група – Мастило дизайн”. В другия полуфинал от 10.30 един срещу друг се изправят Арда 1924 и -„Балканстрой –Инженеринг” ООД.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини