Забавно-духовият оркестър с ново представително облекло за 65-ата си годишнина

Изображение 1 от 13

    С ново представително облекло ще се сдобият музикантите от Забавно-духовия оркестър на Димитровград.Това стана ясно при откриването на обновената зала за репетиции на оркестъра в сградата на сградата на Детски и младежки център тази вечер. Тя вече ще носи името на композитора Жул Леви, творил с местния оркестър години наред. Кметът Иво Димов подчерта направеното за ремонта на залата, който започна преди две години. Вложени са над 20 000 лв. за обновлението. Сега мястото ще може да се ползва и от Градският представителен хор, както и от деца от музикалните паралелки и възпитаници на школите в Детски и младежки център.

    Откриването бе съпътствано и от водосвет, отслужен от Архиерейски наместник Георги Тодев. Преди него музикантите изнесоха традиционния си концерт за Св.Валентин. Освен любовна музика, прозвучаха и български произведения тази година. Като гости и солисти в концерта се изявиха Джаз трио Димитровград и Мария Арнаудова, художникът и музикант Жеко Димитров и 11 -годишната Кристин Стефанова, която предизвика аплодисментите на публиката. Оркестътът бе дирижиран от Доцо Вътков и Митя Йорданов.

    65 години от създаването си празнува тази година Забавно-духовия оркестър, а 30 години ще отбележи Джаз трио -Димитровград.Още снимки от откриването - разгледайте на Фейсбук страницата на Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини