Цвета Караянчева: Приоритетът ни с реформаторите е Националната здравна карта

ГЕРБ и Реформаторите се разбраха за анекса към коалиционното споразумение. Това стана ясно след поредния кръг преговори в парламента.

"Имаме финализирани текстове със съответните времеви порядъци в по-близък или по-далечен план", обяви Цвета Караянчева. Целите, които управляващите са си поставили, са в рамките на тази година. Другата седмица ще бъде и официалното подписване.

Няма драма в никакъв случай", подчерта Караянчева. Меморандумът, който двамата партньори във властта ще подпишат, е в няколко сфери - здравеопазване, образование, външна политика, административни реформи, икономика, енергетика. В сферата на здравеопазването, най-важният приоритет е приемането на националната здравна карта.

На всеки 3 месеца ГЕРБ и РБ ще се събират, за да отчетат пред себе си и пред обществото свършената работа. Изборните промени трябва да влязат в дневния ред на комисиите до края на февруари и да се започне с промените на Изборния кодекс. Най-късно до май промените трябва да са факт. Малкото останали различия щели да се изчистят през уикенда. Тогава, по думите на Даниел Вълчев, щяло да се вземе окончателното политическо решение.

На въпрос какво ще се случи, ако здравните приоритети не се случат в набелязания срок, Вълчев каза: „Министърът ще бъде осъден в рамките на 5 години да бъде обикновен пациент в своята система. Правим усилие да се разберем", подчерта Вълчев.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини