Евродепутатът Неджми Али: Приоритетите на Бюджет 2016 на ЕС - заетост, производство, предприемачество и без орязване на програми

„Трябва да се работи за намаляване на старите задължения“, категоричен е евродепутатът

 Заетост, производство, предприемачество са основните приоритети, по които е разработен бюджетът на Европейския съюз за следващата година. Това обяви по време на дебатите по приемане на финансовата рамка на ЕС евродепутатът от Алианса на либералите и демократите Неджми Али.

Той не пропусна да коментира и бюджетните кредити за поети задължения, които възлизат на 155 млрд. евро, докато тези за плащания са почти 143.9 млрд. евро. „Тези показатели не отговарят напълно на позицията изразена от Парламента по отношение на бюджета. Въпреки това, имаме стъпка в правилната посока, тъй като успяхме да възстановим някои от съкращенията, направени от Съвета. При изпълнение на политическите приоритети бе подобрен бюджетът в сравнение с проекта, предложен от Европейската комисия“, посочи Али.

По думите му, с увеличението на бюджетните кредити и мобилизирането на 1.5 млрд. евро в рамките на Инструмента за гъвкавост, ще се осигурят повече средства за миграция, хуманитарна помощ, Хоризонт 2020, малки и средни предприятия и "Еразъм +". „Инициативата за младежка заетост ще продължи да се развива, тъй-като е с висока степен на политически приоритет. Трябва да продължим да работим усилено за намаляване на изостаналите плащания на по-старите задължения, както и по предстоящия средносрочен преглед на Многогодишната Финансова Рамка (МФР). Дебатите за пълното въвеждане на Бюджет базиран на резултати следва да бъдат обвързани и с предотвратяване на субективни финансови орязвания на програмите в страните-членки“, допълни българският евродепутат.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини