Курбан за новостроящия се мост над река „Коджадере“ в Хромица

    Местното население в ардинското село Хромица направи курбан за новостроящия се мост над река „Коджадере”, който ще свързва главния общински път със селото. На ритуала присъстваха кметът на общината Ресми Мурад, както и кметовете на Хромица, Богатино и Левци – Мергюл Ахмед, Юзджан Махмуд и Севгин Сюлейман. С месото от курбана бяха нагостени, както жителите и гостите на селото, така и работниците, които работят в обекта.

    Изграждането на моста се осъществява със финансовата помощ от фонд „Солидарност” на Европейския съюз, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ чрез отпуснатите от Европейската комисия средства от фонд „Солидарност” по Заявление №2014BG16SPO001 за щетите от бедствията от 19 юни 2014 година.

    В рамките на проекта се предвижда изграждането на мост, с който се цели осигуряването на безпроблемното преминаване на хора и моторни превозни средства.

    В следствие на падналите порои и обилни валежи през юни 2014 г.  в община Ардино бяха нанесени щети на инфраструктурата. След придошлите водосборни води на „Коджадере” в района на Хромица бе прекъснат общиския път за Хромица, като са отнесени водосточните тръби и компроментирано пътно съоръжение „водосток”.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини