9 суперсили, които всяка майка развива

Историята ви вероятно не е неземна като тази на Супермен. Или трагична като тази на Батман. Може би нямате бизнес нюха на Тони Старк или митичното минало на Жената-чудо. И въпреки това във вас дреме един супергерой, който се събужда в момента, в който станете майка.

Не вярвате? Ето кои са 9-те суперсили, които със сигурност и вие сте развили, когато сте станали майка:

1. Мутация. Макар и да имате само две ръце, успявате да държите ключовете си, кафето си, пакет памперси, 4 чанти с покупки, бебето, да отворите вратата на дома си и да затворите входната.

2. Свръхсетива. Нямате нужда от никакви допълнителни устройства – дори и най-тихите хлипания на детето могат да ви събудят. Ушите ви са толкова настроени към звуците, които издава, че можете да разпознаете какво иска дори и да се намирате в съседната стая.

3. Животинска мимикрия. Прасенцето казва "грух". Кравата казва "муу". Кученцето прави "бау", а котенцето "мяу". И изпълнявате всички тези звуци за детето си като по команда.

4. Бълване на огън. Не винаги бълвате огън, но когато го направите, винаги е върху напълно непознати, които критикуват родителските ви умения.

5. Контролиране на времето. Можете да манипулирате времето със съзнанието си. „Вечерята е почти готова. Само още две минути”. „Докторът ще те боцне лекичко. Ще боли само за секунда!”. „Почти сме вкъщи”.

6. Свръхиздръжливост. Успявате да функционирате дори след като сте спали само два часа. И оцелявате след като сте настъпили 3 кубчета конструктор наведнъж.

7. Вледеняващ дъх. Използвате го всеки път, в който трябва да охладите току-що сваленото от котлона картофено пюре.

8. Нощно зрение. Дори и преди да имате дете да сте имали слабо зрение, като СуперМайка можете да излезете от спалнята си посред нощ, на пръсти да пристъпите до детската стая и да смените пелена в тъмното, без да настъпите кучето, да се спънете в килима или да се ударите в стената. Изключение правят само кубчетата конструктор, които някак успяват винаги да намерят босото ви стъпало.

9. Телепатия. Дори детето ви все още да не може да говори, вие успявате да разберете какво искате. А начинът, по който комуникирате, е неразбираем за останалите.

Но разбира се, всеки супергерой има свое слабо място. За Супермен това е криптонита. Жената-Чудо може да бъде оплетена от собственото си ласо. А Батман вероятно има доста ограничено зрение заради глупавата си маска. 
Майките имат „майчински филтър”. Видяно през него, всичко е в пъти по-емоционално и трогващо и може да ви накара да избухнете в сълзи.

Представяте си всяка история за дете като болно дете. Съпреживявате всяка трагедия, за която чуете по телевизията. Виждате света по коренно различен начин. Плачете много повече от преди. И се тревожите за неща, които никога не са ви притеснявали преди това.

Възможно е и тази слабост да е всъщност още една суперсила. Както ни научи Питър Паркър, с голямата сила идва и голяма отговорност – това се отнася и за СуперМайките. Без предизвикателства няма как да има герои.

Източник: dama.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини