Колан можел да спаси жената на милионера Кяшиф

Освен заплати от 1800 лв. давал и бонуси за всеки празник

Близки, много приятели и жители на Джебел изпратиха вчера в последния й път 58-годишната Хюсмие Кяшиф. Жената на милионера Кяшиф Кяшиф /63 г./ загина при тежка катастрофа, 15 минути след полунощ на 21 ноември. Тогава правеният по поръчка джип "Кадилак" се блъснал в друга кола и излетял от пътя. Соченият за богаташ номер 1 на Източните Родопи Кяшиф Кяшиф карал солидно пиян, но здраво натискал газта. След катастрофата тестът за алкохол на шофьора отчел 2,32 промила, очевидци разказаха, че кадилакът с бясна скорост буквално е връхлетял върху каращ отпред фолксваген. Както вече стана ясно, съпрузите се връщали от купон за рожден ден. Инцидентът е станал на прав участък по пътя между спирка "Джебел" и Кърджали, в землището на село Глухар. По непотвърдена информация Хюсмие е била на задната седалка на автомобила без колан. При сблъсъка с другата кола жената направо е излетяла навън

Модерното возило "Кадилак", което е огромно като танк, е с много екстри. Запознати казват, че ако е била с колан даже и на предната седалка, е имало шанс да се спаси. По официална информация на пресцентъра на ОД на МВР Кърджали водачът на семейната кола е загубил контрол над управлението вследствие на движение с несъобразена скорост и кадилакът се преобърнал. Кяшиф Кяшиф е откаран в болница, но състоянието му не е тежко. Срещу него е образувано досъдебно производство за това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на съпругата си. Утежняващ факт за богаташа е, че е карал след употреба на алкохол с концентрация над 2 промила. По указания на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Кърджали е извършен първоначален оглед на местопроизшествието и допълнителен такъв при дневна светлина. В хода на втория оглед са иззети и приобщени по делото като веществени доказателства три моторни превозни средства (МПС), назначена е съдебномедицинска експертиза, предстои да бъде извършена и съдебно-автотехническа експертиза, както и разпити на свидетели.
Кяшиф Кяшиф има две деца и три внучета

Дъщерята Сибел живее в квартал Резбарци, а синът във вилна зона Главатарци край Кърджали.
Цялото семейство е свързано с машиностроителната фирма "Джебел 96", която е основният бизнес на Кяшиф. На практика това е местният цех на бившето държавно предприятие "Пневматика-Кърджали". Заводът е приватизиран преди 19 години. През последните няколко години се развива динамично и е оборудвано с техника от високо ниво, в това число с прецизни японски машини.

В "Джебел-96" работят над 250 души. Това е предприятието с най-високата средна заплата в Източните Родопи - 1800 лева. Кяшиф давал и премии за всеки празник, разказват служителите му. "Джебел-96" доставя хидравлични цилиндри на водещи компании в машиностроенето в различни точки на света. Готовата продукция ежедневно потегля към Германия, Австрия, Полша, Холандия. Петте цеха на предприятието са оборудвани с модерни машини с цифрово-програмно управление

Кяшиф си е поставил цел да създаде и нов цех за големи цилиндри, като възнамерява през следващите няколко години да произвежда и модели с ход до 10 000 мм. В ход е проект за сътрудничество с един от световните лидери в производството на техника за добивната промишленост и строителството.

Кяшиф е собственик и на сградата на фалиралата местна тютюнева фабрика, която е в съседство.
"Няма смисъл младите хора в България да аргатуват в чужбина и да си дават здравето, разнасяйки пици и дюнери. По-добре е да дойдат да работят тук при нас", заяви в едно от последните си интервюто пред 24rodopi.com Кяшиф. Според него успехът на дружеството, което ръководи, се дължи на къртовски труд. "Работа, работа и пак работа", е веруюто му, а разковничето - прецизност.

Ирина Ангелова

Източник: http://www.standartnews.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини