Окръжна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за катастрофа край село Глухар

Окръжна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство срещу Кяшиф К. от гр. Джебел за това, че на 21 ноември 2015 г. при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Х. К. от гр. Джебел, като деянието е извършено след употреба на алкохол с концентрация над 2 промила - престъпление по чл. 343 ал. 3 предложение 1 буква Б във връзка с ал. 1 буква В във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Пътното произшествие е станало на участък от пътя Момчилград-Кърджали, до разклона за с. Глухар, към 1 часа през нощта на 21 ноември 2015 г.  

По указания на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Кърджали е извършен първоначален оглед на местопроизшествието и допълнителен такъв при дневна светлина. В хода на втория оглед са иззети и приобщени по делото като веществени доказателства три моторни превозни средства, назначена е съдебно-медицинска експертиза, предстои да бъде извършена и съдебно-автотехническа експертиза, както и разпити на свидетели. 

Тестът за алкохол на водача на лекия автомобил е извършен с дрегер. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини