Реформаторите в Кърджали:ДПС се опитва да ни разцепи преди изборите

    Още преди предизборната кампания да е започнала официално, ДПС в област Кърджали започна своята подривна дейност спрямо структурите на Коалиция „Реформаторски Блок“ в която се намира и другата партия на турците и мюсюлманите- „Народна Партия Свобода и Достойнство“. Това заяви за Кърджали бг вести председателят на областната структура  на НПСД Тасим Тасим.Този път ДПС, действа чрез своите съюзници от СДС- Кърджали, и лично чрез областния председател на СДС- Кърджали- Дора Христова, която не веднъж е заявявала, своята подкрепа за ДПС, въпреки, че представлява Политическа партия от Реформаторския Блок. По конкретно, става въпрос за серия от длъжностни  своеволия извършени от Областния представител на СДС- Кърджали,  Дора Христова, която неправомерно,без право за преупълномощаване, еднолично,без съгласуване с областните съпредседатели на Реформаторски Блок, е взела участие на консултация за определяне състава на Общинска избирателна комисия- Крумовград, за провеждане на местните избори, проведена на 25.08.2015г. в сградата на община Крумовград.  Същата госпожа е представила там и документ от името на КП „Реформаторски блок”“,. преупълномощила лице за участие на консултация за определяне състава на Общинска избирателна комисия- Джебел, проведена на 25.08.2015г. в сградата на община Джебел;  преупълномощила лице за участие на консултация за определяне състава на Общинска избирателна комисия- Черноочене,  проведена на 25.08.2015г. в сградата на община Черноочене;това съобщи още Тасим Тасим.Той констатира,че в  същия ден /на 25.08.2015г./ са организирани и консултациите в община Момчилград и община Кирково. Интересно е и това, че всички тези консултации са свикани в един и същ ден, от общинските кметове на ДПС, и това е направено в тясна координация с СДС- Кърджали, и с ясната цел за назначаване на повече, верни на ДПС седесари, от квотата на Реформаторския Блок, вместо „неудобни“ членове от същинските партии на Реформаторите в Кърджали.,смята Тасим Тасим.Той посочи,че  съпредседателите на Реформаторски Блок-Кърджали, бързо са установили тази задкулисна игра и това, че направените по този начин Предложение за членове на ОИК, от страна на СДС- Кърджали, са нелегитимни.

    Получих полномощното на 25 август ,както и останалите съпредседатели на Реформаторския Блок в Кърджали.Общо четирима души притежаваме пълномощни да представляваме РБ в консултациите по съставяне на Общинските и секционните избирателни комисии.Това заяви от своя страна Дора Христова.Тя е категорична,че има право да преупълномощава.Мога да представлявам и сама РБ,това е записано в пълномощното.Според нея причината да бъде сама на консултациите,а не с останалите съпредседатели е че те не са били достатъчно инициативни .Ако не бяхме пратили представители на СДС,нямаше да имаме представители в комисиите,категорична е Дора Христова.Тя смята,че поради падащото влияние на НПСД ,Тасим Тасим търси аргументи с които да се оправдава.”Кьорав карти не играе”,заключи Христова.

    Самият Тасим Тасим е категоричен че Христова представлява само себе си.Той твърди,че дори лидерът на СДС Божидар Лукаски го е споделил в присъствието на Радан Кънев.Христова категорично работи за ДПС,смята Тасим Тасим.

    Георги Кулов

    Дормуш Арда

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини