Торент тракер забрани Windows 10, заради опасения за злоупотреба с лични данни

Windows 10 среща ожесточена съпротива от някои от най-запалените торент общности. Както съобщава TorrentFreak , торент тракерът iTS е забранил посещения на членове, които използват операционната система, заради “ужасната” политика на Майкрософт, която излага на риск личните данни. Крайната мярка до голяма степен се дължи на новото споразумение за използване на услугите на компанията, което покрива определени приложения и услуги като Cortana, Skype и Xbox Live. Според споразумението компанията може автоматично да проверява за новопоявили се версии, да инсталира актуализации или да конфигурира промени, включително такива, които забраняват достъпа на потребителите до определени услуги, пиратски игри и употребата на неразрешени хардуерни периферни устройства.

И въпреки, че страховете все още не са се оправдали, мнозина се опасяват, че Майкрософт, ще следи съдържанието на дисковете на потребителите и ще го споделя директно с MarkMonitor, партньорска антипиратска компания.

За да се преборят с възможната намеса в личните данни от iTS са решили да забранят изцяло Windows 10 засега. Нещо повече, според TorrentFreak, торентракерите BB и FSC обмислят да сторят същото. “Вероятно се касае само за пристъп на параноя и след като новото споразумение бъде обяснено в детайли, подозираме, че тези групи ще станат малко по-отворени за новата операционна система", пишат от сайта engadget.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини