Реформаторите се договориха за общ кандидат за кмет на Кърджали, ще гонят балотаж

    Местните централи на партийте от Реформаторския блок се договориха да издигнат общи кандидати за кметове на общините Кърджали, Ардино, Черноочене и Кирково. Номинираните няма да бъдат безпартийни или „равноотдалечени“, а ще представляват партиите от блока и ще поемат политическа отговорност. В тази връзка местните лидери на РБ: за ПП“Демократи за силна България“ Радослав Милев, Стоян Георгиев ,координатор на „Движение България на гражданите“, Пламен Димитро,координатор на БЗНС и Тасим Тасим,председател на областната структура на партия „Свобода и достойнство“ приеха декларация, която огласиха пред медиите.

    Четиримата лидери са на мнение, че е необходима промяна в местното самоуправление, доминирано от ДПС през последните няколко мандата. Партиите имат обща визия за управлението на общините и сходсво в програмите, което им дава основание да се яват заедно на местния вот.

    Членовете на ръководствата на РБ в Кърджали се разбраха и за общи листи за съветници във всички общини на областта.

    Радослав Милев от ДСБ обяви, че номиницаиите за кмет на Кърджали ще бъдят ясни до 15 септември. Всяка от четирите партии е предложила свой кандидат. Ще има обсъждане, което ще излъчи окончателния претендент за кметския стол в Кърджали. Очакваме да стигнем до балотаж и да вкараме и повече от трима съветници в местния парламент в Кърджали , декларират реформаторите.Според Радослав Милев след като от ръководството на ГЕРБ в Кърджали са обявили, че ще подкрепят техен кандидат в случай ,че стигне до балотаж за кмет на Кърджали, същото ще направят и те спрямо кандидата на ГЕРБ,ако стигне до балотаж.

    Милев посочи, че четирите формации работят активно за укрепването на структурите си по места. НПСД има свои организации във всяка община на областта, а ДСБ освен в Кърджали още в Ардино и Кирково.

    Въздържаме се да оповестим отрано нашите кандидати за кметове на общини,тъй като в Кърджали и региона трудно се намират хора, които да се противопоставят на монопола на ДПС,подчерта Милев.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини