Проститутка избяга от сводника си, той преби родата й

    Биячите на харманлийски сводник на име Севдалин Руменов са пребили снощи сестрата и зетя на бивша негова проститутка в градско кафене в така наречения “нощен център” на града – в края на бул. “България”. Шамари, юмруци и ритници отнесли 30-годишната Здравка Станчева, по-голямата сестра на бившата жрица на любовта Карамфила, както и мъжът на каката Мартин Демирев. Шокиращото според битите е, че отнесли боя в присъствието на униформените служители на реда, които били повикани заради мелето. Полицаите обаче не си мръднали пръста, докато 10-тината млатели Мартин, твърдят битите. Заради това бездействие днес потърпевшите пишат жалба до Районното управление в Харманли, Областната дирекция на МВР в Хасково, до Министерството на вътрешните работи, Окръжната и Върховната прокуратура.

    “9 години живяхме заедно със Севдалин в Германия, където насила ме караше да проституирам. Взимаше ми всичките пари. Плашеше ме, че ще утрепе и сестра ми, и майка ми. Преди 3 години обаче успях да избягам и си останах в Харманли. Оттогава той където ме види, посяга да бие, заплашва, иска да ме трепе”, разказа Карамфила.

    Снощи тя, заедно със сестра си Здравка и мъжа й Мартин отишли около 11 часа в кафенето, където обаче били забелязани от бившия й сводник. “Като ни видя, каза до 5 минути да изчезваме, защото иначе ще има бой. С него имаше десетина мутри”, разказа Мартин. Каката се намесила, за да защити сестра си Карамфила и боят избухнал. Здравка също отнесла няколко юмрука от сводника. Мъжът й Мартин пък успял да се спаси от налетелите го биячи, като се вмъкнал в патрулката. Не и преди да отнесе боя обаче, видно от синините по лицето му. “Само закрих лицето си с ръце, а те отгоре ме млатят”, разказа Мартин.

    “В кафенето има камери и от записите може да се види, че не си измисляме нищо от това, което разказваме”, твърди Здравка.

    “Тоя тормоз продължава откакто съм се върнала в Харманли преди 3 години. Ама полицията го пази, защото има пари и им плаща. Само като го видиш какъв джип кара, ще ти стане ясно. Осем жалби съм подала в полицията и нищо досега. Затова дойдохме в Хасково да се оплачем, в Харманли няма оправия. Потърсихме и адвокат”, каза още Карамфила.

    “От Районното в Харманли ми докладваха, че снощи е имало спречкване между две групи, но до бой не се е стигало”, обясни шефът на областната дирекция на МВР комисар Ангел Цанков. Той допълни, че униформените са снели обяснения от участниците и са ги накарали да подпишат предупредителни протоколи да не влизат в саморазправа. “Ако получим официална жалба, ще назначим вътрешна проверка. Ако наистина има виновни полицаи, ще си понесат наказанието, ще предадем резултатите от проверката в прокуратурата”, каза още Цанков.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини