ТОП22 на най-популярните филми с принцеси

    1. Cinderella (2015)

    Когато баща и неочаквано умира, малката Ела трабва да разчита на милостта на жестоката си мащеха и дъщерите и. Негубеща надежда съдбата на Ела започва да се променя след като среща красив непознат. 

    2. Star Wars (1977)

    Люк Скайуокър обединява сили с рицар джедай, наперен пилот, Ууки и два робота за да спаси планетата от разрушителната бойна станция на Империята, докато се опитва да спаси принцеса Лея от злия Дарт Вейдър. 

     3. Frozen (2013)

    Когато новокоронясаната кралица Елза случайно използва силата си, за да превръща разни неща в лед обричайки дома си на вечна зима, сестра и Ана се съюзява с планинар, игривия му елен и снежен човек, за да промени времето. 

    4. Mortal Kombat (1995)

    Трима храбри бойци са призовани на мистериозен остров, за да се състезават в турнир, чийто изход ще реши съдбата на света. 

    5. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

    Гандалф и Арагорн се изправят срещу армията на Саурон, за да отвлекат погледа и от Фродо и Сам докато те се приближават до Съдбовния връх с Пръстена. 

    6. The Princess Bride (1987)

    Докато е болен вкъщи, дядото на малкото момче му чете приказка озаглавена "Принцесата булка".

    7. Enchanted (2007)

    Принцеса, която се подготвя за сватбата си е изпратена в Ню Йорк от зла кралица, където се влюбва в адвокат. 

    8. Clash of the Titans (2010)

    Персей, смъртния син на Зевс, се бие срещу слугите на подземния свят, за да им попречи да завладеят небето и земята. 

    9. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

    Докато Фродо и Сам се приближават към Мордор с помощта на хитрия Ам-гъл. Арагорн, Леголас и Гимли отиват при разкъсания от войната народ на Рохан и се събират с възкръсналия Гандалф, преди да се бият в Битката при Шлемово усое. Мери и Пипин избягват от плен, срещат се с Дървобрад и Ент и помагат да се планира атака срещу Исенгард.

    10. Stardust (2007)

    В провинциален град граничещ с магическа земя, млад мъж обещава на любимата си, че ще спаси паднала звезда, впускайки се в приключение в магическо царство. 

    11. Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

    След като спасяват Хан Соло от лапите на Джаба Хатянина, бунтовниците опитват да разрушат Звездата на смъртта, докато Люк Скайуокър се опитва да спаси Дарт Вейдър от тъмната страна на Силата. 

    12. Pan's Labyrinth (2006)

    В Испания по време на режима на Франко през 1944 малката доведена дъщеря на садистичен офицер от армията избягва в тайнствен, завладяващ фантастичен свят. 

    13. Vampire Academy (2014)

    Роуз Хатауй е дампир - полу-човек, полу-вампир, пазител на Морой, миролюбив смъртен вампир, който дискретно живее в нашия свят. Нейното призвание е да защити Морой кръвожадните, безсмъртни вампири на Стригой. 

    14. John Carter (2012)

    Транспортиран до Барзум, ветеринар от Гражданската война открива планета населена от високи 3,5 м варвари. Попада в техен плен, но успява да избяга само, за да се натъкне на Уула и принцеса, които отчаяно се нуждаят от спасяване. 

    15. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

    След като бунтовниците са били брутално победени от Империята на новосформираната им база, Люк Скайуокър преминава обучение за джедай при Учителята Йода, докато приятелите му са преследвани от Дарт Вейдър като част от плана му да залови Люк. 

    16. Tangled (2010)

    Рапунцел с магически дългата си коса е прекарала целия си живот затворена в кула, но сега когато избягал крадец се натъква  на нея, тя е на път да открие света за пръв път и да разбере коя всъщност е тя. 

    17. Beauty and the Beast (1991)

    Бела, чийто баща е затворен от Звяра, предлага себе си в замяна баз да подозира, че похитителят и е омагьосан принц. 

    18. The Last Airbender (2010)

    Проследява приключенията на Аанг, младия наследник на дългата линия на Аватарите, който трябва да овладее четирите стихии и да спре Огнената нация да пороби Водните племена и Земното кралство.  

    19. Conan the Barbarian (2011)

    Отмъстителен варварин войн се отправя на пътешествие, за да отмъсти на зъл военачалник, нападнал селото му и убил баща му, докато е бил дете. 

    20. Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

    Млади принц и принцеса бегълци трябва да спрат злодей, който заплашва да унищожи света със специална кама, която позволява на вълшебния пясък вътре в нея да обърне хода на времето. 

    21. Shrek (2001)

    След като блатото му се изпълва с магически създания, чудовище се съгласява да спаси принцеса заради подлия господар с цел да получи земята си обратно. 

    22. Brave (2012)

    Решена да си проправи свой собствен път в живота, принцеса Мерида се бори срещу традицията, което предизвиква хаос в кралството и. Имайки право на едно желание Мерида трябва да разчита на смелостта си и на уменията си за стрелба с лък, за да развали жестоко проклятие. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини