Новите Nexus ще имат по-добър софтуер и различен дизайн

Nexus е собствената линия смартфони на Google, които се произвеждат от предварително избрани от нея компании и в продължение на години винаги са били символ на т.нар. "стокова" версия на Android OS. Именно това е основната причина да искате да си купите подобно устройство, като не бива да забравяме и факта, че те получават първи новите софтуерни ъпдейти към платформата. Лично шефът на Google, Сундар Пичай в свое изявление разкри интересни детайли за това какви подобрения да очакваме в следващото поколение на смартфоните Nexus, предаде Engadget. 

Според думите му компанията ще се опита да промени представата ни за "стоковата" версия на Android, която тези устройства предлагат, тъй като планират да добавят много допълнителни функции към тях. Сундар Пичай е на мнение, че Google са източник на множество софтуерни иновации, които под една или друга форма могат да бъдат интегрирани към следващото поколение на смартфоните Nexus. В същото време той отхвърли възможността Google да създадат подобно устройство сами и ще продължат да работят в тясно сътрудничество със своите хардуерни партньори.

Все пак технологичният гигант ще промени своята стратегия и иска да има повече контрол не само над софтуера, но също и над самия дизайн на устройствата, които носят този бранд. По този начин Google се надяват да превърнат моделите Nexus в по-атрактивен избор за потребителите и респективно да подобрят начина, по който изглеждат и работят. Ще е интересно да видим какви подобрения ще видим в следващото поколение на смартфоните Nexus, което се очаква да бъде представено в края на годината.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини