София и Търново не си дават болниците, искат среща с Москов

 Столичните общинари искат среща със здравния министър д-р Петър Москов заради реформата, която предвижда 3 общински лечебни заведения да се влеят в държавни болници. Това стана ясно на сесията на СОС.

Според плановете на министерството общинските онкоболница, Центърът за психично здраве и Центърът за кожно-венерически заболявания ще се ликвидират и влеят в държавни болници. Общината е инвестирала в тях, освен това при сливане ще трябва да връща пари на Брюксел.
Само в онкоболницата приключи европроект за ремонт и апаратура за 5,6 млн. лева, а по договор в следващите 5 г. собствеността на болницата не трябва да се променя.
Групата на БСП предложи СОС да приеме декларация срещу реформата, но не получи подкрепа. От ГЕРБ обясниха, че такава е трябвало да бъде обсъдена първо на председателски съвет, пише "24 часа".
Същата декларация, но за закриването на диспансери в Търново опита да прокара групата на БСП. И там документът не събра подкрепа. Кметът на Търново Даниел Панов обаче също е поискал среща с Москов. Според него сливането на болници не е уредено законово

 

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини