Германка на 65 години роди четири близнаци

Жителката на германската столица Анегрет Рауниг на 65-годишна възраст роди четири близнаци - три момчета и едно момиче, съобщиха Франс прес и ТАСС. По данни на телевизионния канал RTL, бебетата са били изродени с помощта на цезарово сечение във вторник в една от берлинските болници.

Медиците съобщават, че бебетата са се родили на 26-ата седмица от началото на бременността. Теглото им варира от 650 до 960 грама. Обикновено бебетата се раждат между 37-ата и 40-ата седмица на бременността.

Засега не се съобщава какво е състоянието на майката. Знае се обаче, че досега Рауниг е родила 13 деца. Тя има и 7 внуци.

За бременността на Анегрет се заговори през април, припомня ДПА. Самата берлинчанка е била шокирана, когато разбрала, че ще има четири близнаци. Няколко години тя се е опитвала да забременее с помощта на изкуствено оплождане. Към него я подтикнала една от дъщерите й.

Анегрет Рауниг работи като преподавател по руски и английски език. Тринадесетото си дете е родила на 55 години и още тогава се е превърнала в знаменитост. Участвала е в много телевизионни програми.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини